Blog

Scream for me, Kerkrade!

In het kunst- en cultuurmagazine ZOUT (voorheen ZuiderLucht) schrijft A.H.J. Dautzenberg over zijn initiatie in de heavy metal. Lees het artikel hier.

Lees meer

Een nieuw geluid?

In dagblad de Limburger is vandaag een opiniestuk van A.H.J. Dautzenberg verschenen. Klik hier voor de tekst of zie onder: ‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid.’ De openingsregel van het epische natuurgedicht Mei staat nu al bijna anderhalve eeuw symbool voor de...

Lees meer

Negerland

In de Gutmenschkalender 2022 is een bijdrage opgenomen van A.H.J. Dautzenberg: Negerland. De kalender wordt uitgegeven door Jurgen Maas.

Lees meer

Een wandeling in Mei – voorproefje

Op de site van Uitgeverij Pluim is een voorproefje te horen van Een wandeling in Mei. De bundel ligt eind september in de winkel. De presentatie vindt plaats op zaterdag 2 oktober, tijdens het festival Wanderlöss.

Lees meer

Dautzenberg bezoekt Strijthagen

Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van het Letterkundig Centrum Limburg interviewt Daan Doesborgh zes 'Limburgse' schrijvers. Met A.H.J. Dautzenberg gaat hij wandelen in het Strijthagerbeekdal. Klik hier of hier om de podcast te beluisteren.

Lees meer

reactie op het statement van B&W

Geacht College, beste Marcelle, Met toenemende teleurstelling las ik de reactie van B&W op mijn openbare brief over de honorering van het stadsdichterschap. Ik zal daar gedetailleerd op ingaan. Ten eerste: ik heb mijn plannen voor de invulling van het...

Lees meer

Archieven