Eerste recensie Ogentroost

In de podcast van De Nieuwe Contrabas wordt Ogentroost besproken. Enkele quotes:

Een niet-profaan boek. […] Het pièce de résistance is het gesprek met Frits Spits. […] Dit boek moet je twee keer lezen, want anders heb je geen idee waar je mee bezig bent. Een vier sterren-boek. […] Net zo fantastisch als Aslast. […] Wanneer ik dit boek lees, zie ik het genietende glimlachje van A.H.J. Dautzenberg voor me. Dat is prettig, want wanneer je tijdens het lezen aan een schrijver denkt, zie je meestal een verkrampte tronie. Hier is een auteur aan het woord die aan het spelen is, dat geeft een fijne energie. […] Het is eigenlijk een postmodern boek; er zitten vormexperimenten in, een filmscenario, recensies, een radiofragment. […] Dit boek is geschreven met zo veel genoegen, met heel veel vertelplezier. Dautzenberg is echt een spelende schrijver. En hij heeft iets ongrijpbaars in dat spelen. […] Wij moeten gissen, en daarom vind ik dit een fantastisch boek. Je moet er iets voor doen. […] Dit wordt dus geen bestseller, al zou het boek het wel verdienen. We moeten Dautzenberg blijven lezen.