Pierre Guyotats (1940 – 2020) Eden, Eden, Eden werd meteen na publicatie in 1970 in Frankrijk verboden. Het verhaal speelt zich af in een verdorven, apocalyptisch deel van de Algerijnse woestijn ten tijde van de burgeroorlog. Guyotat beschrijft in een registrerende, observerende stijl het meest onrustbarende en verschrikkelijke dat men zich voor kan stellen.

Precies vijftig jaar na de verschijning van Eden, Eden, Eden wordt de publicatie gevierd. Op vijftig plekken in de wereld worden lezingen van het werk georganiseerd, o.a. in de Villa Borghese, Musée d’Orsay, Festival d’Avignon, Centre Pompidou-Metz, Fondation Azzedine Alaïa, Museo Nacional Centre de Arte Reina Sofía, Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires Malba en Artists’ Space in New York. In De Balie dragen acteurs van Maatschappij Discordia fragmenten uit het werk van Guytotat voor en leest Anton H. J. Dautzenberg een speciaal voor dit programma geschreven inleiding voor. Woensdag 9 september, 15 uur, live te volgen via deze link.