Brabants Dagblad:
In Geestman trekt de schrijver al zijn literaire registers open. Het boek is zijn hoogstpersoonlijke Alice in Wonderland, een absurdistische reis door een fantasiewereld waarbij Dautzenberg ook zwaar leunt op Nazomer, een in 1973 verschenen roman van Willem Brakman (1922-2008). […] Met elk boek dat Dautzenberg uitbrengt, verwijdert hij zich verder van de goegemeente van de Nederlandse literatuur. Eigenzinnig, onnavolgbaar en met een oneindige fantasie volgt hij zijn eigen pad. Een schrijver die met elk boek zijn thematiek op een bijzondere manier weet uit te diepen.

De Morgen:
Hij heeft het vaker gecultiveerd, homo provocatus A.H.J. Dautzenberg, het imago van ‘gevaarlijke schrijver’, lustig fabulerend en iedereen in de maling nemend. Maar dat Dautzenberg bulkt van het talent bewijst hij opnieuw in het ontregelende Geestman, waarin het experiment welig tiert en we zelfs op grafische ‘natuurgedichten’ stuiten. Is dit een roman over een huwelijkscrisis of over een man die existentiële tuimelingen maakt en in verzonnen werelden verzeilt? Je laten meevoeren is het beste leesdevies voor deze ongrijpbare roman waarin de schrijver alweer vernuftig haasje-over speelt met zijn autobiografie. En natuurlijk zijn er scrabeuze passages.