Uitnodiging presentatie Van licht en donker

 

Op 13 april verschijnt Van licht en donker van A.H.J. Dautzenberg & Diederik Stapel.

Uitgeverij Jurgen Maas en Filmhuis Cinecitta nodigen u van harte uit voor de presentatie die avond in Cinecitta in Tilburg.  In 2016 was het honderd jaar geleden dat in de grote zaal van Cinecitta een film werd getoond. In dat jubileumjaar schreven A.H.J. Dautzenberg en Diederik Stapel wekelijks een betoog over film. Het resultaat is dus Van licht en donker.

Programma:
20.00 Inloop
20.30 Aanvang met borrel en sprekers
21.00 Vertoning van M. (1931) van Fritz Lang
Na de film gaan we verder borrelen

Gratis entree en aanmelden niet verplicht

Over het boek: Langzaam vloeit het licht weg. Je gaat nog een keer verzitten. De belofte van het donker drukt je dieper in je stoel. Dan verschijnt het logo van de distributeur in beeld, het geroezemoes om je heen verstomt. De begintitels verschijnen. Muziek. Laat de magie maar komen… Van licht en donker is een meanderende collage van impressies, interpretaties en autobiografische schetsen, afgewisseld met bijzondere bespiegelingen op de filmgeschiedenis. Een lofzang op het medium film, een ode aan de verbeeldingskracht, een verrijking voor iedere filmliefhebber en -kenner.

(Met een woord vooraf van Maartje Wortel | 326 pag. plus 16 illustraties | €19,95)

Graag tot 13 april.

Met vriendelijke groet,

Jurgen Maas
Uitgever