Geen Avond van het Brandende Kalf

Dit jaar geen Avond van… maar het Kalf brandt!

WAT WE HEBBEN BEREIKT

Brandend Kalf is pas zeven weken oud, maar heeft in die korte tijd 16 media-publicaties opgeleverd, 392 facebookvrienden gemaakt, vijf sponsoren en 95 donateurs gevonden die hun steun uitdrukten in donaties voor een totaalbedrag van 5.309,-! Dat dekte ruim een kwart van het beoogde budget voor De Avond van het Brandende Kalf. Tot onze grote spijt zagen de aangeschreven fondsen en grotere potentiële sponsoren geen kans het resterende deel aan te vullen. De Avond van het Brandende Kalf komt er daarom helaas dit najaar niet.

Dat neemt niet weg dat Brandend Kalf als idee op poten staat, naamsbekendheid kreeg en bijval heeft geoogst, gelijkgezinden vond en inspiratie bracht. Brandend Kalf is zowel een uitnodiging aan de Nederlandse speelfilmwereld om ambitieuzer en uitdagender te werk te gaan als een steunbetuiging aan bevlogen filmmakers die gedurfde, grensverleggende speelfilms (willen) maken. Brandend Kalf pleit voor bevlogenheid en onconventionaliteit. Brandend Kalf wil discussie over wat film als kunstvorm vermag, ook in verhouding tot actuele thema’s. Kortom: Brandend Kalf brengt de door veilige formules gedomineerde Nederlandse speelfilmwereld vuur!

HOE NU VERDER?

Wanneer een budget niet rondkomt, krijgen de donateurs het gedoneerde geld van Voordekunst retour. Wie het Brandend Kalf toch gunt, kan zijn gift alsnog overmaken naar NL36 RABO 031 6462 586 t.n.v. K. Wolfs in Amsterdam o.v.v. Brandend Kalf. (De ABNI-aftrek is dan niet van toepassing). Het bedrag zal dan gebruikt worden om gemaakte kosten te dekken (inschrijfkosten Voordekunst, posters en flyers) en als basis dienen om Brandend Kalf in 2017 een vervolg te geven: we beraden ons nog op de precieze vorm. Na de zomervakantie pakken we de draad weer op om te bezien wat de volgende stap wordt voor Brandend Kalf.

Wil je op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar brandendkalf@gmail.com. Dan ontvang je toekomstige updates in een nieuwsbrief.

BEDANKT!!

Alle donateurs danken wij vurig voor de getoonde steun en het helpen opstoken van het vuur! Ook iedereen die Brandend Kalf heeft gedeeld: onze hartelijke dank! Net als iedereen die er (media)aandacht aan wilde besteden. Alle performers die zich bereid toonden vuur te komen brengen tijdens De Avond van het Brandende Kalf: dansgroep T.R.A.S.H., theatergroep Wunderbaum, beeldend kunstenaar Harma Heikens, theatermaker Kiki Schippers, cabaretier Andre Manuel, beeldend theatergroep DudaPaiva Company en blackmetalband Terzij de Horde: we hadden jullie dolgraag in actie gezien. Glaskunstenaar Melvin Anderson voor de bereidheid de prijs te maken. Bart Oosterhoorn voor het logo-ontwerp. Alle publieke steunbetuigers voor hun uitgesprokenheid, waaronder filmmakers Alex Pitstra, Sander Burger, Nanouk Leopold, Morgan Knibbe en Mike Weerts, Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Barend de Voogd, IFFR-directeur Bero Beyer en filmjournalisten Nicole Santé en Kevin Toma. De sponsoren voor hun bijval: Springhaver, Filmfreak, Cineville, Filmpeople en Boon E-learning Technology. Voordekunst voor het platform, de feedback en tips. En alle vrienden en vriendinnen voor het meehelpen flyers vormgeven en uitdelen, sponsoren benaderen, facebook beheren, meedenken en meeleven.

Karin Wolfs en A.H.J. Dautzenberg