PERSBERICHT

Vandaag start de crowdfundcampagne op Voordekunst.nl voor een nieuwe, onafhankelijke prijs: Het Brandende Kalf, voor het meest bevlogen initiatief dat de Nederlandse speelfilmwereld het afgelopen jaar in vuur en vlam heeft gezet.

logoNa een succesvolle financiering zal Het Brandende Kalf vervolgens op 29 september, aan de vooravond van de uitreiking van de Gouden Kalveren in filmtheater Springhaver te Utrecht worden uitgereikt, als sluitstuk van De Avond van Het Brandende Kalf: een avondvullend programma met een speelfilmlengte aan optredens. Kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines komen de door veilige formules gedomineerde Nederlandse speelfilmwereld vuur brengen.

Het steunen van Brandend Kalf is zowel een uitnodiging aan de Nederlandse speelfilmwereld om ambitieuzer en uitdagender te werk te gaan als een steunbetuiging aan bevlogen filmmakers die gedurfde, grensverleggende speelfilms (willen) maken. Doel is daarmee een brede discussie uit te lokken over wat film als kunstvorm vermag, ook in verhouding tot actuele thema’s.

Dansgroep T.R.A.S.H., theatergroep Wunderbaum, beeldend kunstenaar Harma Heikens, theatermaker Kiki Schippers, cabaretier André Manuel, poppentheatergezelschap Duda Paiva en blackmetalband Terzij de Horde hebben al toegezegd van de partij te zijn. Glaskunstenaar Melvin Anderson tekent voor het ontwerp van Het Brandende Kalf, een uit glas geblazen ‘vuurbeker’ in de vorm van de kop van een kalf.

Brandend Kalf is een initiatief van filmjournalist Karin Wolfs en schrijver A.H.J. Dautzenberg. Zij houden van films die hun blik op de wereld verruimen, veranderen of op z’n kop zetten. Ze willen dit plan via crowdfundingsite Voordekunst, dus buiten de gebaande paden om, financieren. De vandaag gestarte campagne op Voordekunst loopt tot en met 10 juni. Voordekunst heeft een ANBI-status, waardoor donateurs schenkingen kunnen aftrekken in hun belastingaangifte.

Help het vuurtje opstoken!

Karin Wolfs
A.H.J. Dautzenberg