Dautzenberg wint Peter Bruyn Penning 2016

PERSBERICHT:

De Nederlandse schrijver A.H.J. Dautzenberg zal op 8 januari in Rotterdam de Peter Bruyn Penning ontvangen. De Peter Bruyn Penning is een cultuurprijs voor schrijvers en publicisten die op onafhankelijke en belangwekkende wijze op de hedendaagse cultuur reflecteren. De prijs is een initiatief van magazine Gonzo Circus enĀ  WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie te Rotterdam.

Anton Dautzenberg maakte de afgelopen jaren naam met publicaties en acties, die telkens het maatschappelijke debat op scherp wisten te zetten en die leidden tot vruchtbare discussies. Discussies over pedofilie, journalistieke integriteit, naastenliefde en sterrendom kregen dankzij A.H.J. Dautzenberg een ongekende injectie. Met zijn publicatie Rafelranden van de Moraal onderbouwde Dautzenberg op genuanceerde wijze de motieven bij zijn vaak radicale en provocatieve acties, waarbij zijn stellingname de ultieme consequentie van een al even ultieme integriteit blijkt te zijn geweest. De waarheid, vanouds ongemakkelijk, mag bij Anton Dautzenberg in goede handen heten. Hij krijgt de Peter Bruyn Penning voor zijn gehele oeuvre.

De prijs zal worden uitgereikt op vrijdag 8 januari om 17.30 uur in WORM , tijdens het evenement Beste Buren, waarbij media uit Nederland en Belgie samenkomen. Ook wordt dan het 25 jarig bestaan van Gonzo Circus gevierd. In de maart-april editie van het magazine staat een uitgebreid interview met A.H.J. Dautzenberg door de naamgever en winnaar van prijs, Peter Bruyn. Anton Dautzenberg zal op 8 januari ook het erelaureaat ontvangen van de WORM Parallel University.

Vrijdag 8 januari, 17.30 uur.
WORM, Boomgaardstraat 71 Rotterdam