Topzorg
Afgelopen zondag bezocht ik een vriend die een paar dagen eerder was opgenomen op de PAAZ-afdeling van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg – om tot rust te komen in een veilige omgeving. De deur klikte open en ik liep naar binnen. Al snel vond ik mijn vriend, zenuwachtig rokend op het dakterras. Ik stelde voor een kopje koffie te drinken, dat praat net iets makkelijker. Samen met mijn vriend liep ik naar de automaat in een van de gemeenschappelijke ruimten. ‘Nee, dat kan niet,’ kwam een van de medewerkers zeggen, ‘de koffie is alleen voor de cliënten’. Mijn vriend vroeg of hij dan met mij naar de cafetaria op de begane grond mocht gaan. Dat kon ook niet, hij mocht de afdeling alleen met een familielid verlaten. Maar de familie liet het dat weekend afweten… Ik wees opnieuw naar de automaat. ‘Daar kunnen we niet aan beginnen, als alle bezoekers gratis koffie krijgen, wordt dat veel te duur.’ Er waren geen andere (zichtbare) bezoekers. En wat kost een kopje koffie – € 0,10? Een tijd terug bezocht ik de PAAZ van het Twee Stedenziekenhuis, vijf kilometer verderop, het gastvrije personeel vroeg meteen of ik koffie wilde – dat vertelde ik. ‘U bent nu in het Elisabeth, wij voeren een ander beleid.’ Ik moest denken aan de slogan waarmee het ziekenhuis zieltjes probeert te winnen: ELISABETH TOPZORG. ZEKER VOOR U, maar ik hield mijn mond. Het eerste halfuur van mijn bezoek probeerde ik mijn boze vriend te kalmeren; hij was door de weigering onrustig geworden en voelde zich onveilig. Toen ik na anderhalf uur wegging, zaten de drie medewerkers nog altijd gezellig koffie te drinken in hun aquarium. Ik verliet de PAAZ en dacht: ook hier heeft de bureaucratie het van de bezieling gewonnen.

 

Vous cherchez une longue robe de bal pour votre solo de danse? bellerobemariage.fr choisit pour vous des robes de bal longues  2017 élégantes et féminines. La conception d’une fente frontale ou latérale laissant apercevoir la ligne sexy de votre jambe 2017Robe De Bal Longue