De Groene over Dautzenberg

De Groene Amsterdammer:
Waarheid is fictie en fictie is waarheid, onder meer adagium, dat sinds de Romantiek tot een belangrijk uitgangspunt van literatuur hoort, drijft deze zeer ambitieuze schrijver voort. Wat dit betreft is zijn werk verwant met dat van W.F. Hermans, overigens ook wat ambitie betreft (…) Aan de andere kant van het uiterst inventieve en weinig behaagzieke Dautzenbergse verhaalspectrum bevinden zich zijn wonderbaarlijk fraaie verhalen rondom jeugd, vriendschap en rouw. Dan is hij niet meer de B├╝rgerschreck, een pose die hij verder graag aanneemt, maar slaagt hij erin ons uitermate fraaie en gevoelige beelden en verhalen voor te toveren (…) In deze bundel komt Dautzenbergs onweerstaanbare literaire talent al met al tot grote bloei.

Klik hier om de hele recensie te lezen.