De eerste negatieve recensie is binnen!

En natuurlijk is die van Arie Storm. 1 ster, in Het Parool – soms is het leven aangenaam voorspelbaar:
Iemand als Ilja Leonard Pfeijfer, op wie Dautzenberg überhaupt wel lijkt, is er ook heel erg mee bezig. De verwerkt de twijfel aan de werkelijkheid zelfs meteen in zijn boektitels. Denk aan: Het ware leven een roman (2006) en Harde feiten, honderd romans (2010). Daar zit die ‘spanning tussen feit en fictie meteen in. Wat is het ware leven? Wat zijn harde feiten? Dautzenberg doet iets vergelijkbaar (…) Lees je de boeken van Dautzenberg, dan lees je het werk van iemand die hardnekkig probeert goed te schrijven, maar daar voorlopig nog niet in slaagt. Je leest het proza van een amateur (…) Vrijwel elke zin zit er naast. Je zou willen roepen: Dautzenberg, volg een cursus! (…) Dautzenberg weet dat hij ergens anders de aandacht mee moet trekken, met iets anders dan zijn schrijven alleen. En daar slaagt hij verbluffend goed in. Dat zegt iets over het trieste klimaat in Nederland, maar dat is een ander onderwerp.