persbericht – dichtbundel

Een nieuwe datum in de poëzie: 6 mei 2013

A.H.J. Dautzenberg publiceert Na de punt (asterion). Een bundel die we met recht een nieuwe datum in de poëzie kunnen noemen. Gingen de Vijftigers, de Zestigers en zelfs de Maximalen nog onbeschroomd uit van de kracht van het woord, Dautzenberg heeft een manier gevonden om het beeld volledig het werk te laten doen – en daarmee biedt hij de lezer de gelegenheid om dat beeld in eigen woorden te interpreteren. Het primaat van het woord heeft hiermee de langste tijd achter de rug.

De Nederlandse poëzie is hiermee niet alleen een bijzondere bundel rijker, maar ook een bijzondere (en onconventionele) dichter. Dautzenberg bewijst tevens dat hij niet alleen een kundig en terecht veelgeprezen romancier is, maar ook een dichter die met de besten van zijn generatie mee kan.

Op maandag 6 mei wordt de finale van het WK Snooker uitgespeeld. Ronnie O’Sullivan neemt het op tegen, nou ja, iemand anders. O’Sullivan is voor snooker wat A.H.J. Dautzenberg is voor de Nederlandse poëzie: een altijd grillige outsider die verrassend uit de hoek kan komen. Soms onconventioneel, maar altijd met een goed gevoel voor het juiste moment.

Uw website of uw blad mag één gedicht overnemen uit deze bundel, onder vermelding van de correcte bron. Gegevens vindt u in het bijgezonden pdf-bestand. De bundel kost in de winkel 17,50 en is vanaf maandag te bestellen.

Met een vriendelijke groet,
Chrétien Breukers