‘Onder de Korenmaat verscheen een tweetal in nachtponroze gestoken boekjes, die alleen gecombineerd te koop zijn. Mijn vader bevat een even mooi als opzienbarend incestueus verhaal van A.H.J. Dautzenberg, bij velen bekend als schrijver, actievoerder en verkenner van de rafelranden van de moraal. Dit boekje bevat ook een drietal tekeningen van Paul van der Steen, bij velen bekend als tekenaar bij Het Parool en NRC Handelsblad. Het tweede boekje, getiteld Mijn vader en ik, bevat reproducties van een achttal tekeningen van Paul van der Steen. Het zijn heftige tekeningen; je denkt aan Goya en aan Bacon, maar ze zijn onmiskenbaar echt ‘Steen’. De boekjes zijn respectievelijk gedrukt opCountryside Natural Honey en Butterfly Blanc Polaire. De tekst is gezet uit de Spectrum en gedrukt op de FAG-proefpers van de Hof van Jan. Er zijn 100 pakketten gemaakt. De boekjes zijn gesigneerd door auteur en tekenaar. Lees, kijk en huiver.’ En bestel!

Nop Maas