Het Hof heeft gesproken: Vereniging Martijn mag bestaan. Een mooi moment om mij van het front terug te trekken. De literatuur lonkt als een nymfomane lolita, een lokroep die ik niet langer zal weerstaan.

Het CDA komt weliswaar met een wetsvoorstel om de vereniging alsnog te verbieden, maar dat is louter voor de bühne, partijpolitiek van de meest opportunistische soort. Het aannemen van dat voorstel zou immers betekenen dat ook de Nederlandse katholieke kerk ontbonden moet worden; het aantal ‘herders’ dat zich in het verleden aan kinderen heeft vergrepen, is immens.

Ik hoop dat de politiek zich niet langer laat opzwepen door het briesende volk en de daaraan gekoppelde peilingen, maar haar energie gaat richten op het geven van voorlichting over pedofilie. Het mede door ongenuanceerde uitspraken van Kamerleden en bewindslieden ontstane beeld van pedofielen moet nodig bijgesteld worden. Zo niet, dan blijft het volk op heksen jagen.

Mijn advies aan Vereniging Martijn: kies voor een nieuwe organisatie, een nieuwe naam,  nog meer transparantie en voor een professioneel bestuur. Het ga jullie goed.

Ik hoop dat anderen, die de mond vol hebben van de vrijheid van meningsuiting, de handschoen (eindelijk) oppakken.