Een primeur voor het Brabants Dagblad: de eerste recensie van Extra tijd, de nieuwe roman van A.H.J. Dautzenberg die op 9 augustus verschijnt. Henri van der Steen: ‘Het duurt even voor je als lezer de noodzaak van ‘Extra tijd’ gaat voelen, maar tegen het einde van vaders leven, tevens het einde van het boek, voel je die noodzaak tot op je botten; dan moeten er brokken uit kelen, knopen open, willen er zuchten naar buiten. Want vader wil dood, hij wil dolgraag dood. Het leidt tot huiveringwekkend mooie passages.’

In NRC Handelsblad publiceert Marcel M?ring een reeks over de roman. Die is volgens hem gevaarloos geworden. Maar er zijn uitzonderingen: ‘Schrijf dat de roman entertainment voor de middenklasse is geworden en je kunt wachten op voorbeelden van spannende, andere romans. Ja, die zijn er. Ik kan ze met mijn ogen dicht aanwijzen. A.H.J. Dautzenbergs Samaritaan is een goed voorbeeld. Qua vorm, inhoud en inzet een van de boeiendste boeken die ik in de afgelopen twee jaar las. En Atte Jongstra is al vanaf zijn debuut een van de meest onderzoekende en tegelijkertijd meest leesbare schrijvers van Nederland. Om te zwijgen over Vlaanderen, waar Leo Pleysier, Peter Verhelst, de oude Ivo Michiels en een stoet anderen durft te gaan waar, bijna, niemand ging.’