Smerig gezwel wat je bent

Op 7 maart staat Vereniging Martijn voor de rechtbank. Het Openbaar Ministerie wil de vereniging verbieden, vanwege ‘verstoring van de openbare orde en goede zeden’. Martijn heeft echter geen geld om een advocaat te kunnen betalen.

Schrijver A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) werd uit protest tegen de heksenjacht op pedofielen lid van Vereniging Martijn. Hij verdedigt daarmee de vrijheid van meningsuiting en vereniging. Om fondsen te werven stelde hij een bloemlezing samen. Uit de vele hatemails die de vereniging (en hij) ontvingen, maakte hij een keuze: 45 teksten, een representatieve selectie.

Door de teksten net iets anders weer te geven, krijgen ze bijna een ironisch en lieflijk karakter. Dat staat volgens hem symbool voor de ‘ik keer mijn andere wang toe’-houding van de vereniging zoals hij die heeft leren kennen.

De bundel is gratis te downloaden op de site van Martijn (www.martijn.org) en die van hemzelf (www.ahjdautzenberg.nl). De lezers mogen zelf bepalen of en hoeveel ze willen doneren: 5459646, t.n.v. Vereniging Martijn, Amsterdam. De donaties blijven anoniem!

Op vrijdag 2 maart om 13.30 uur geeft Vereniging Martijn een persconferentie over de rechtszaak in Nieuwspoort. A.H.J. Dautzenberg is dan ook van de partij.

Bedreigingen naar aanleiding van deze bloemlezing zijn niet nodig; er komt geen vervolgbundel.

Downloaden bundel:
Martijn