Vogels genomineerd voor Selexyz Debuutprijs 2011

De verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten van A.H.J. Dautzenberg is een van de vijf kanshebbers op de Selexyz Debuutprijs 2011.

Uit het juryraport:
‘Deze verhalenbundel slaat de grond onder de voeten van zijn lezers weg. Hij schuurt, jeukt, ontregelt en wekt beurtelings wrevel, afschuw, verwondering en vertedering op. Bij Dautzenberg vloeien werkelijkheid en surrealisme naadloos in elkaar over. Zoals in het verhaal waarin bij een doorsneegezin op kerstavond een koppeltje vechtende negers in een kartonnen doos wordt bezorgd, of dat waarin een jongen verliefd wordt op een puincontainer. ‘Al lang geleden heb ik de ethiek afgezworen’, zegt een van zijn personages ergens. Het zou een uitspraak van Anton Dautzenberg zelf kunnen zijn.