Nageboorte

In de nacht van woensdag 20 februari was A.H.J. Dautzenberg te gast in het VPRO-radioprogramma Nooit meer slapen. Hij sprak onder meer over Bud Spencer en Donald Duck. Ook liet hij Forward! van Anaal Nathrakh horen, of liever gezegd: hij probeerde dat. Klik hier om de...

Lees meer

Ik verbeeldde me een roodborstje in mijn hoofd

In de NRC van zaterdag 9 februari een interview met A.H.J. Dautzenberg over zijn onlangs verschenen bundel tinnitusgedichten: 'Ik verbeeldde me een roodborstje in mijn hoofd'. 'Vijftien regels lang de letter u. In de gedichten die daarop volgen, verdwijnen er brokjes...

Lees meer

Nieuwe dichtbundel A.H.J. Dautzenberg

Vanaf 2 februari ligt Niet het krassen van de kraai in de winkel, een bundel met tinnitusgedichten. Het (genummerde en gesigneerde) boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Pluim. Wegens familieomstandigheden is er geen presentatie.

Lees meer

Lochem, Amsterdam, Tilburg

A.H.J. Dautzenberg is op donderdag 15 november te gast bij Boekhandel Lovink in Lochem, op 18 november bij het Ambassadehotel in Amsterdam en op 15 december bij boekhandel Livius De Zevensprong in Tillburg.

Lees meer

Quiet 500 levert ton op voor armoedefonds

De armoedeglossy Quiet 500 heeft honderdduizend euro opgeleverd. Met dat geld is een fonds opgericht waarmee innovatieve armoedeprojecten voor kinderen worden ondersteund. Op Wereldarmoededag (17 oktober) gaat het fonds van start. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer

Hommages (min of meer)

Er verschenen onlangs twee hommages aan Ik bestaat uit twee letters: een zkv van A.L. Snijders in De Standaard en een prozagedicht van Marc van der Holst in de Volkskrant:

Lees meer

Een avondje armoede

Op zaterdag 6 oktober gaat in Den Haag de voorstelling Een avondje armoede van Firma MES in première, met tekstbijdragen van A.H.J. Dautzenberg. Klik hier voor de speeldata.

Lees meer

Het is gezien op NPO 2

Op donderdag 27 september wordt de documentaire Het is gezien uitgezonden, om 23 uur op NPO 2. A.H.J. Dautzenberg is een van de geportretteerde schrijvers.

Lees meer

Archief